Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که ستاد تسهیل و رونق تولید باید به طور مستقیم بر روند تولید داخلی تاثیر مثبت داشته باشد اما تولیدکننده‌ها با این ستاد و کارکرد آن بیگانه اند و بانک ها هم همکاری لازم را با کارآفرینان ندارند.

به گزارش خبرگزاری فارس از کرج، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در کشور براساس اصل ۱۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی در سال 89 تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این ستاد با توجه به نیاز کشور برای حمایت از تولید داخلی به ریاست وزیر صنایع و معادن و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور اجرایی تشکیل ‎شد و طبق قانون رئیس این ستاد در استان شخص استاندار است.

اصلاح قوانین مغایر با بهبود تولید و پیشنهاد این اصلاح به مراجع ذیصلاح و ارائه تسهیلات مالی به تولید کننده‌ها دو وظیفه مهم این ستاد در استان‌هاست.

در حالی که این ستاد در تمام استان‌ها باید تشکیل شود به طور مستقیم بر روند تولید تاثیر مثبت داشته باشد ولی عملا چنین اتفاقی نمی‌افتد وکمتر خبری در استان البرز در رابطه با ستاد تسهیل در رسانه‌ها منتشر شده است. میثم زالی دبیر ستاد تسهیل و رفع موانع تولید کشور اعلام کرده است 50 درصد مصوبات این ستاد اجرا نمی‌شود و گزارش مرکز پژوهش های مجلس نیز مبهم بودن و عدم کارایی این ستاد را تصدیق می‌کند.

اینکه این ستاد تا چه حد توانسته مشکلات تولیدکنندگان استان البرز را رفع کند را با تعدادی از کارآفرینان این استان به گفت‌و‌گو نشستیم.

زهرا سادات حسینی مدیر آموزشگاه صنایع پوشاک حسینی  در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با بیان اینکه از سال 86 با اخذ مجوز از سازمان فنی و حرفه ای کار خودم را به صورت رسمی شروع کردم گفت:  حدود یک سال و نیم اخیر به عرصه تولید پوشاک ایرانی اسلامی وارد شدم و طراح لباس مدل ایرانی هستم اما در یکماه اخیر به دلیل نوسانات بازار تولید را تعطیل کرده ایم. 

 

این کارآفرین ادامه داد: در بحث آموزش نیرو هم فعال هستم و در بحث کارآفرینی و آموزش خود اشتغالی در حال آموزش کارآموزان هستیم و مدرک رسمی با کد بین المللی به هنرجویان ارائه می کنیم.

حسینی گفت:  15 نفر نیرو داشتیم در حالی که در سال های اخیر همه ر اتعدیل کردیم و فقط یک نفر نیرو در کارگاه دارم و آن هم برای آموزش استفاده می‌کنم. 

 یکی دوباری برای صادرات اقدام کردیم اما پیچیدگی های اداری خاص خودش را دارد و نتوانستیم مستقیم خودمان صادر کنیم.

 

حتی یکبار هم اسم ستاد تسهیل را نشنیده ام

این فعال اقتصادی می‌گوید: بیش از یک دهه است که در حال تولید لباس هستم و حتی یکبار هم اسم ستاد تسهیل را نشنیده ام. سنگ اندازی جدی در مسیر کار و استغال وجود دارد. مصوبات در حد حرف و شعار باقی می ماند و در مرحله اجرا چیزی نمی بینیم.  بازار پر نوسان و واردات بی رویه و قاچاق ، صنعت داخلی را نابود کرده است. در بحث پوشاک من پارچه را با یک قیمت بسیار بالا خریداری می‌کنم در حالی که جنش قاچاق از چین و دیگر کشور ها با مبالغ بسیار پایین تر وارد بازار می شود و طبیعی است که مردم برای خرید جنس من اقبالی نداشته باشند.

بانک‌ها کارآفرین را گدا تلقی می‌کنند!

حسینی تصریح کرد: سال گذشته اداره کار ما را برای دریافت وام به بانک معرفی کرد.  یک سال زمان برد تا وام را دریافت کنم!  من اردیبهشت ماه اقدام کردم و اسفند ماه وام گرفتم در حالی که فقط بررسی کنید ببینید از اردیبهشت 97 تا اسفند 97 قیمت ارز چه تغییراتی داشته است و عملا وامی که به من برای توسعه کسب و کارم دادند بی فایده بود.

این کارآفرین ادامه داد: مبلغ  وام من را بانک  نپذیرفت و گفتند وثیقه من کم است و یک چندم آن وام را به من دادند!  آیا در کشور ما یک کارآفرین انقدر بها ندارد که مجوز فعالیتش پشتوانه خودش باشد و بانک ها و نهادها به او اعتماد کنند؟ بانک ما را کارآفرین و استغال آفرین نمی داند بلکه ما را گدا تصور می کند!  

حرف اول و آخر را در ادارت روابط می‌زند

حسینی تاکید کرد: روابط در ادارت حرف اول را می زند، بعد از کارشناسی های مکرر وام ما را ندادند اما افرادی هم بودند که بدون داشتن تخصص لازم 5 میلیارد گرفتند در حالی که وثیقه کافی هم نداشتند.

حمایت از تولید ملی بعد از دستور رهبری تا حدی در کشور جدی شد اما در ادامه مسؤولان این امر را فراموش کردند.

 

مریم احمدوند که کارگاه فرش بافی دارد در رابطه با کارکرد ستاد تسهیل گفت: من هیچ آشنایی با ستاد تسهیل ندارم اما به عنوان کسی که بیش از بیست نفر در کارگاهم مشول فعالیت هستند باید بگویم ما یک طرحی برای توسعه تولید ارائه دادیم در اداره کار یک جلسه ای با حضور اداره میراث فرهنگی و دیگر نهادهای مرتبط تشکیل شد و طرح ما تصویب شد و همه کارشناسان اداره کار می‌دانستند که ما توانایی انجام این کار را داریم اما رفت و آمدهای بانک انقدر ما را اذیت کرد و بابت ارزیاب و کارشناسان بانک مکرر هزینه پرداخت کردیم که پشیمان شدیم و عطایش را به لقایش بخشیدیم.

تولید کننده جنایتکار نیست

این تولیدکننده فرش دستباف گفت: قوانین کشور ما طوری تنظیم می‌شود که تولیدکننده را جنایتکار تلقی می‌کند و هر نهادی سعی داردبه نحوی از تولیدکننده به بهانه های مختلف مبلغی را بگیرد. اگر کسی عشق کار کردن نداشته باشد تولیدکردن کار به صرفه ای نیست.

یک تولید کننده: مبلغ  وام من را بانک  نپذیرفت و گفتند وثیقه من کم است و یک چندم آن وام را به من دادند!

 

بهروز زالی تولیدکننده محصولات چرمی در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس گفت: ما در بالاترین سطح کیفیت جهانی در حال تولید محصولات چرمی هستیم. 40 نفر نیرو در کارگاه دارم و از بروزترین دستگاه ها در تولیدات استفاده می‌کنیم و اخیرا هم با ایجاد مرکز توزیع در بازار واسطه را حذف کرده ام تا محصول با کیفیت ایرانی با قیمت مناسبی به دست مردم برسد.

بیمه ها با تولید کننده همکاری نمی‌کنند

زالی با بیان اینکه هیج شناختی از ستاد تسهیل ندارد گفت: اگر واقعا چنین ستادی در استان وجود دارد چه خوب است که مشکلات ما تولیدکننده ها را با بیمه ها حل کند. قوانین بیمه برای کسی که 40 نیروی کار دارد در این شرایط اقتصادی اصلا مناسب نیست و بیمه ها کوچکترین همکاری را با ما ندارند.

اگر قوانین حمایت کنند صادرات می‌کنم

این تولید کننده ادامه داد: صادرات هم انجام می دهیم اما به شکل غیر رسمی، افراد خارجی مثلا از باکو و عراق می آیند و از اینجا خرید می کنند و می برند. یکی دوباری برای صادرات اقدام کردیم اما پیچیدگی های اداری خاص خودش را دارد و نتوانستیم مستقیم خودمان صادر کنیم. اگر ستاد تسهیل مسیر صادرات ما را تسهیل کند میتوانیم افزایش تولید داشته باشیم و نیروی بیشتری هم بگیریم.

زالی می‌گوید: من سعی کردم خودم را به بالاترین سطح کیفی دنیا برسانم. حمایت از تولید ملی بعد از دستور رهبری تا حدی در کشور جدی شد اما در ادامه مسؤولان این امر را فراموش کردند. اگر واقعا ستادی وجود دارد که بتواند به ما راهکار بدهد و مشکلات پیش روی ما را بردارد ما استقبال می کنیم.

دولت هم زورش به بانک ها نمی رسد

حبیب نویدپور تولیدکننده محصولات پلاستیکی است و 10 سال است که در این عرصه فعال است در رابطه با حمایت از تولید داخلی می‌گوید:شناختی از ستاد تسهیل ندارم اما می‌دانم یک کارآفرین روزی که به یک اداره یا بانک کارش افتاد آرامش روحی و روانی اش سلب می‌شود. بانک ها کوچکترین همکاری را ندارند و واقعی هم این است که دولت هم زورش به بانک ها نمی‌رسد.

 

 

 اینکه جلسات ستاد تسهیل و رفع موانع تولید در استان البرز تا چه میزان به شکل منظم تشکیل می‌شود و چه مصوباتی تا کنون داشته است را از مسؤولین امر جویا خواهیم شد اما گفت‌و‌گوی میدانی با فعالان تولید استان نشان می‌دهد جایگاه این ستاد برای کارآفرینان استان چندان شناخته شده نیست و بانک‌های استان در زمینه پرداخت تسهیلات همکاری مناسبی با کارآفرینان ندارند.

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: بانک تولید استان البرز تسهیلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۳۳۰۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری

به گزارش پارس نیوز، وام 100 میلیون تومانی طرح طراوت بانک آینده با سود 23 درصدی به متقاضیان پرداخت می‌شود و افراد با دریافت آن تنها امکان خرید از فروشگاه‌های طرف قرارداد بانک مذکور را دارند. بر اثر پرداخت این تسهیلات حساب وام گیرنده مسدود خواهد شد. این یکی از تضمین‌های تسهیلات مذکور است. علاوه بر این، افراد باید ضامن رسمی نیز داشته باشند تا تسهیلات به آن‌ها پرداخت شود. افراد بعد از دریافت تسهیلات مذکور و خرید کالای مورد نظر، 36 ماه فرصت بازپرداخت اصل و سود این تسهیلات را دارند.

با در نظر گرفتن شرایط مذکور، میزان هر قسط این وام به 3 میلیون و 870 هزار و 972 تومان می‌رسد. کل سود وام 39 میلیون و 354 هزار و 998 تومان بوده و جمع رقم تسهیلات و سود آن 139 میلیون و 412 هزار و 998 تومان اعلام شده است.

  روش غیرحضوری دریافت وام 100 میلیون تومانی طرح طراوت بانک آینده چگونه است؟

افرادی که به این تسهیلات نیاز داشته و فرصت حضور در شعب بانک آینده را ندارند، می‌توانند به صورت غیرحضوری برای این وام درخواست بدهند. افراد به منظور ثبت نام برای دریافت وام مذکور باید در سامانه پیشخوان مجازی ویژه مشتریان بانک یا سامانه ساتا تشکیل پرونده بدهند و سپس با تکمیل فرآیند، تسهیلات مذکور را دریافت کنند. همچنین افراد بعد از دریافت مبلغ وام امکان خرید اینترنتی و غیرحضوری کالا یا محصول مورد نظر از فروشگاه‌های طرف قرارداد بانک آینده را خواهند داشت.

منبع: رده

دیگر خبرها

  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی، بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی بدتر از تحریم خارجی است
  • گلایه تولیدکنندگان از کمبود نقدینگی و تأخیر بسیار زیاد بانک مرکزی در تخصیص ارز/ سیاست‌هایی که در حال متوقف کردن تولید است/ خودتحریمی در کشور بدتر از تحریم خارجی است
  • پیگیری وضعیت وام ازدواج با کد ملی
  • کاهش اتکا به تسهیلات بانکی با اجرای قانون تامین مالی تولید
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • روش ثبت نام وام 100 میلیون تومانی بانک آینده به صورت غیرحضوری
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • باید ضمانت نامه‌های بانکی شرکت‌های دانش بنیان تسهیل شود/بودجه اندک در مقایسه با دانشگاه‌ها