Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیر انتشارات کتابستان معرفت، با اشاره به اشکالات برگزاری مجازی نمایشگاه کتاب، خواستار اعطای تسهیلات ویژه به ناشران برای جبران نقدینگی مورد نیاز آنها شد.

محمد حقی، مدیر انتشارات کتابستان معرفت در گفتگو با خبرنگار فرهنگی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ درباره وضعیت احتمالی نمایشگاه کتاب امسال و ساز و کارهای مطرح شده از جمله برگزاری  مجازی، اظهار داشت: مهمترین نیاز فعلی ناشران، نقدینگی است که با کمبود آن مواجه هستند و لذا هر تدبیری که برای نحوه برگزاری نمایشگاه اندیشیده می‌شود، باید به گونه‌ای باشد که نقدینگی مورد نیاز را که معمولا ناشران در ایام برپایی نمایشگاه بر روی آن حساب می‌کنند، تامین کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: ساز و کارهایی مانند نمایشگاه مجازی چندان نیازهای ناشران را تامین نمی‌کند؛ لذا به ویژه در حال حاضر که وضعیت بیماری کرونا هم ظاهرا رو به کاهش می‌رود، نباید چنین ریسک بزرگی کرد.

این فعال حوزه نشر ادامه داد: هدف گذاری که برای نقدینگی ناشران صورت گرفته برای این است ناشران بتوانند هزینه‌های کار خود را دربیاورند؛ پیشنهاد عملیاتی من برای این مسئله، این است که وزارت ارشاد زیرساخت‌هایی برای اعطای وام به ناشران جهت تامین هزینه‌هایی مثل کاغذ فراهم کند تا بخشی از نگرانی ناشران برطرف شود.

ناشر برگزیده سال 95، در ادامه افزود: هرچند ساز و کارهایی مثل فروش مجازی کتاب افزایش یافته است، اما اصلا جبران کننده کسری‌ها نیست؛ به عنوان مثال ما با یک کاهش خرید و فروش 300 الی 400 میلیارد تومانی در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت – منهای نمایشگاه – مواجهیم و دلخوش کرده‌ایم به دو یا سه برابر شدن فروش نسخه دیجیتال؛ در حالی که آنچه از دست ناشران رفته، قابل مقایسه با آنچه به دست آورده‌اند نیست.

وی تاکید کرد: من برگزاری نمایشگاه مجازی را فعلا نه از جهت زیرساختی و نه از جهت عدالتی امکان‌پذیر نمی‌دانم؛ چراکه ما ناشران کوچک و بزرگ داریم، چون ناشران بزرگ امکانات بسیار خوبی برای فضای مجازی دارند، اما ناشران کوچک در این بستر مجازی، امکان جذب مشتری را پیدا نمی‌کنند و همان گردش مالی اندکی را هم که با فروش چهره به چهره داشته، از دست می‌دهند.

مدیر انتشارات نیستان معرفت تصریح کرد: مهمترین آسیب این ساز و کار مجازی، برای ناشران متوسط و کوچک است که امکانات حداقلی را هم از دست می‌دهند.

حقی تاکید کرد: به نظر من، وزارت ارشاد در حال حاضر باید برای جبران نقدینگی مورد نیاز ناشران فکری بکند، نه اینکه با عجله و شتابزدگی نمایشگاه را در قالب‌های خاصی برگزار کنیم که حدود و ثغور آن هم مشخص نیست. نمایشگاه اگر چهار پنج ماه بعد هم برگزار شود، ناشران این مدت را قدری صبر می‌کنند، ولی اگر قرار باشد مثلا مجازی برگزار شود، آسیب‌های آن برای ناشران متوسط و کوچک غیرقابل جبران می‌شود.

وی افزود: پیشنهاد من علاوه بر اختصاص وام به ناشران، این است که خانه ناشران طرح بهاره امسال را سنگین‌تر برگزار کند و بودجه بیشتری برای طرح بهاره که با محوریت کتاب‌فروشی‌ها اجرا می‌شود، تخصیص دهد تا آن عدد برای تخفیف در قیمت کتاب و تحریک تقاضا افزایش یابد.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۶۸۹۷۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، سیدتیمورجامعی گفت: بخوانیم و بسازیم یک شعار واضح بوده ولی اینکه چگونه بکار ببریم مهم است. سازندگی را در دنیای امروز باید با فرهنگ‌های جدید که آزادسازی را هدف قرار دهند ایجاد کرد، چه تولید کنیم و چه بسازیم ولی این ساخت ما باید از کدام راه باشد مهم بوده و گام‌های رشد را در سیاست، اجتماع و نیازهای ضروری حیات و تمدن بشریت پیدا کنیم پس می‌توان گفت هدف اصلی خواندن و مطالعه، خودسازی است و مهمترین ابزار برای این هدف همان کتاب است.

وی در ادامه گفت: انتخاب کتاب همیشه بزرگترین مشکل برای علاقه‌مندان به کتاب بوده اما مهمترین آن پیدا کردن کتاب است. همچنین به ناشران کتاب نیز باید توجه کرد و اینکه در چه تاریخی فعالیت خود را شروع و چه اثراتی داشته است  نمایشگاه بین‌المللی بزرگترین محلی است برای معرفی ناشران که باید استفاده کافی از این نمایشگاه را برد.

نویسنده و شاعر ارومیه‌ای گفت: برند در بازاریابی و در اقتصاد جایگاه خود را دارد ولی برای خریدار و فروشنده کتاب، مهم نوع و سلیقه مطالعه کننده است و اگر کتاب محتویات خوبی داشته باشد قطعاً بازار خوبی را هم خواهد داشت.

وی دربخش دیگری گفت: نمایشگاه کتاب برای نویسندگان بومی یک فرصت طلایی برای شناساندن کتاب‌های بومی و فرهنگ آن منطقه است و اینکه نمایشگاه بین‌المللی بهترین فرصت برای ارتباط سازی فرهنگ‌های مختلف بومی است.

سیدتیمورجامعی گفت: اطلاع‌رسانی قوی از طریق رسانه ملی و سایت های مجازی برای معرفی دقیق کتاب و نحوه خرید و دریافت به صورت آسانتر می‌تواند تاثیر داشته باشد.

 

سیدتیمورجامعی، شاعر ارومیه‌ای متولد ۱۳۵۹ بوده و از ۲۰ سالگی شروع به شعر نوشتن کرده است. وی در اکثر انجمن‌های ادبی شهر حضور فعال داشته و موضوع بیشتر شعرهای سید تیمور جامعی به‌صورت ترکی و و در حوزه حجاب می‌باشد.

سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ با حضور ناشران خارجی و داخلی برگزار می‌شود.

دیگر خبرها

  • نمایشگاه کتاب، رویدادی که هم جنگ را دید و هم روزهای قرنطینه را
  • افزایش یارانه خرید از نمایشگاه کتاب تهران | تحویل غرفه‌های ناشران آغاز شد
  • آماده حمایت جدی از ناشران و مخاطبان این حوزه هستیم
  • نمایشگاه کتاب؛ بهترین فرصت برای ارتباط‌ فرهنگ‌های بومی
  • افزایش اعتبار بن دانشجویی در نمایشگاه کتاب
  • نشست خبری جشنواره کتاب در حال برگزاری است
  • جزئیات برگزاری نمایشگاه کتاب تشریح شد
  • حضور کتاب‌فروشی‌ها در نمایشگاه کتاب، آری یا خیر؟
  • ناشران خارجی به نمایشگاه آمدند
  • ناشران بخش مجازی نمایشگاه سی‌وپنجم نسبت به آماده‌سازی پنل مجازی‌ اقدام کنند